EU oldal

A közel nulla energiaigényű épület lesz a standard 2021-től az EU-ban.

Az épületek energiahatékonyságának követelményeiről és az épületek energiahatékonyságáról szóló 2010/31/EU Európa Parlament és Tanács irányelve szerint 2019. január 1-től minden új középületnek meg kell felelnie a közel nulla energiaigényű épületek követelményeinek, majd két évvel később már az összes új építésű háznak is.

Az Energiahatékonysági Irányelvről és a Közel Nulla Energiaigényű Épületek meghatározásáról itt található bővebb információ >>>


Nagy a kihívás, de nem lehetetlen! Európa-szerte találhatók hasonló kezdeményezések, amelyek példáját követhetjük.  Itt a projekt során 50 példát gyűjtünk össze a partnerországok segítségével.

Számos inspiráló energia hatékony épületet találhatunk már Európa minden táján. 

Itt található egy kis ízelítő Európa legjobb mintaépületéből >>>

Itt tekinthető meg néhány, energia-hatékony épületekkel kapcsolatos kampányfilm több európai országból >>>Gyűjtsön tapasztalatokat! Látogassa meg a holnap házait ma!

„Hatékony Ház Napok: Nyisson Ön is!” elnevezésű kampány Európa 10 országában kerül megrendezésre (Ausztria, Belgium-Flanders, Belgium-Wallonia, Franciaország, Németország, Magyarország, Írország, Málta, Lengyelország, Szlovénia, Svédország) 2013 és 2014 folyamán. A program során az érdeklődők több mint 900 modern, példaértékű épületet látogathatnak meg, ahol személyesen találkozhatnak és informálódhatnak a házban élő és az építkezési/felújítási munkálatokat átélt lakóktól, tulajdonosoktól és kivitelezőktől.

Látogassa meg a nemzetközi kampány honlapját >>>

A programban részt vevő külföldi partnerországok projekthonlapjai itt találhatók >>>

Kalender A Hatékony Ház Napokat 2014. november második hetében rendezzük meg: középületeket hétközben, magánházakat hétvégén lehet megtekinteni. Látogasson el az országszerte található, nyilvánosság számára nyitott energiahatékony házak egyikébe!

Ezen honlap tartalmáért a kizárólagos felelősség a szerzőket terheli, nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió véleményét. Sem az EACI, sem az Európai Bizottság nem felelős az abban foglalt információk bármilyen jellegű felhasználásáért.