Hazánk megsértette az épületek energiahatékonyságáról szóló irányelvet

NZB Hun képe

Az Unió szerint Magyarországnak is komolyan kell vennie az energiahatékony építkezést

Második szakaszába lépett a kötelezettségszegési eljárás Magyarországgal szemben az épületek energiahatékonyságáról szóló irányelv megsértése miatt. A hiányosságokat két hónapon belül orvosolni kell, ennek elmaradása komoly pénzbüntetéssel járhat.

A szóban forgó 31/2010 irányelv rendelkezéseit legkésőbb 2012 júliusáig kellett átültetniük a tagállamoknak nemzeti jogrendjükbe. Ezt mindössze három ország teljesítette maradéktalanul, a többi 24, köztük hazánk ellen is, kötelezettségszegési eljárás indult. Tudomásunk szerint Magyarország a tavalyi év végén benyújtotta észrevételeit az eljárással kapcsolatban, a jelek szerint azonban ezt nem találta megfelelőnek a Bizottság.

Az eljárás így a második szakaszba lépett, vagyis hazánk idén szeptemberben ún. indoklással ellátott véleményt kapott. A rejtélyes elnevezés egyszerűen azt takarja, hogy a Bizottság újabb levélben jelezte a fennálló joghézagokat a magyar hatóságoknak, amelyeket az uniós eljárásrend értelmében két hónapon belül orvosolni kell.

Forrás: http://energiaklub.hu/hir/az-unio-szerint-magyarorszagnak-is-komolyabban-kell-venni-az-energiahatekony-epitkezest

Kalender A Hatékony Ház Napokat 2014. november második hetében rendezzük meg: középületeket hétközben, magánházakat hétvégén lehet megtekinteni. Látogasson el az országszerte található, nyilvánosság számára nyitott energiahatékony házak egyikébe!

Ezen honlap tartalmáért a kizárólagos felelősség a szerzőket terheli, nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió véleményét. Sem az EACI, sem az Európai Bizottság nem felelős az abban foglalt információk bármilyen jellegű felhasználásáért.